Ansvar

Jag såg en text på Facebook för några dagar sedan som gjorde mig fundersam, är det verkligen så illa?

Det jag läste var att en kvinna var orolig för att hennes hund var svår i hundmöten, hon visste inte hur hon skulle agera och tyckte de var pinsamt att söka hjälp. Hundägare sedan många år som hon skrev, så borde hon kunna lösa det själv. Oj, här reagerade jag starkt! Om det inte blir som man tänkt med en hund är det mycket bättre att söka hjälp istället för att skämmas för det.

Som hundpsykolog och hundtränare har jag tystnadsplikt, ingen får veta varför jag har träffat en viss hund och vad vi har gjort på en coachning. Det kan gälla allt från hundmat, träning, upplevda problem, friskvård eller något helt annat. Jag hoppas verkligen att ingen tänker så här utan tar sitt ansvar som hundägare och tar tag i det man tycker är jobbigt! Något som är värt att tänka på i detta är att vi hundägare påverkar våra hundar med våra känslor och sinnesstämning, vilket kan innebära att de problem du eventuellt upplever beror helt eller delvis på dig. Det kom en hundägare jag träffade fram till under vårt kartläggningssamtal på den första träffen vi hade. Det kändes så bra när vi satt och diskuterade hur deras vardag ser ut, hur hunden reagerar i olika situationer och hur hon själv både agerar och reagerar, rätt som det är säger hon….”Det är mig du ska coacha, min hund behöver inte vara med, jag ser ju till att de blir galet.” Wow vilken upplevelse, nu ser deras vardag annorlunda ut! Glädjande för en coach.

Kort sagt, ta ansvar för er vardag och ta hjälp om du behöver!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *