ONLINELÄSNING

Barn läser med hjälp av hunden Herbert

Onlineläsning med Herbert

Tycker du eller någon i din närhet att läsning är svårt, jobbigt eller tråkigt?


Kanske saknas motivationen? Är det jobbigt att någon lyssnar som kanske har åsikter om din läsning? Är du ny i Sverige och behöver träna på att läsa svenska? Oavsett ålder och orsak så finns det stöd att få. Herbert älskar att lyssna på läsning! Han är utbildad besöks och terapihundsteam tillsammans med mig Ingela, med en påbyggnad till läsehund.

Herbert lyssnar, följer med i boken, ger en uppmuntrande blick. Helt enkelt ett stöd för den som behöver.


Du väljer vad du vill läsa, sedan har Herbert och jag samma bok som du när det är dags att läsa. Vi kopplar upp oss via datorn en förutbestämd tid och läser en stund. Vi kan ”ses” det antal gånger som känns bra för dig. Tre gånger verkar vara en bra början.

De två barn som har provat detta har gjort stora framgångar, läser med bättre flyt, känner en större motivation till läsning och tyckte det var skönt att titta på Herbert när de stakade sig eller tappade bort sig i texten.

Vill du eller någon du känner prova – hör av dig på mejl: ingela4@gmail.com så bestämmer vi en tid jag ringer upp dig och vi bokar en tid för ett första samtal där vi pratar om vad du behöver stöd med!

Varmt välkommen!

Herbert tillsammans med böcker och sina hundkompisar