Välkommen till Ingelaochgriffisarna.se

Logo Ingela och Griffisarna

070-858 88 88

HUNDARNA

Hundarna tillsammans

Nova

Hundarna Nova

Nova är född i april 2021, ett litet yrväder som vet hur man tar världen med storm.  Nova är i dagsläget prao på kurser där det passar eftersom att hon ska få vara en av mina hjälpredor på kurs när hon blir äldre.

Nova älskar livet och allt som det erbjuder henne. Hon vill att det händer saker och har hittills inte tackat nej till något jag har bett henne hänga med på.

Hundarna Nova

Prillan

Hundarna Prillan

Prillan är en liten dam som helst går sin egen väg, med stor värdighet och integritet.  Hon kom till mig som omplacering februari -20, hon var då knappt ett år. Helt otränad, med ett bagage som inte var helt klart.

Första halvåret jobbade jag på att få till den där fina relationen som jag vill ha med mina hundar och att Prillan skulle få en plats i flocken.  Platsen i flocken hittade hon ganska snabbt, men då hon ibland är lite otydlig i sitt hundspråk behöver hon fortfarande guidning i flocklivet.

Nu är Prillan och jag ett superbra team, vi har mycket skoj för oss. Hon älskar att springa med mig, Hedda och Alba.  Vi tränar tricks och friskvård i första hand.  Får se, det kanske blir lite rallylydnad så småningom. Prillan är ofta Dogcoach på kurser eftersom hon formligen älskar det och gör ett jättebra jobb!

Alba

Hundarna_Alba

Alba född 2018, bergamasco.  Alba är min tredje bergamasco och en riktigt härlig dam med hur mycket energi som helst.  Hon älskar att göra… allt jag erbjuder henne!! Vi har provat att valla, väldigt, väldigt lite men det finns helt klart att locka fram hos henne. Drag, dogparkor, doga, nosarbeten, trick…Ja, här är det bara att köra på.

Hundarna Alba och Ingela

Herbert

Hundarna Herbert

Kuröligans Will Grow But Never Die, kallas till vardags Herbert. Herbert är född 2015 och han blev licensierad besöks och terapihund i team tillsammans med mig 13 juni 2018.

Till vardags gillar han att leka, gå i skogen och umgås med flocken här hemma. Hans bästa kompis är vår Alba (Bergamasco) som han leker mycket med. Herbert är en liten charmör och han har ett väldigt stort hjärta och känner av om någon inte mår bra av någon anledning.

Hedda

Hundarna Hedda

Hedda, Kuröligans Cold Coffee är en dam som är född 2016. Hedda blev licensierad besöks och terapihund i team med mig den 7 maj 2019.

Hedda är en petit brabancon som väger 7 kg, vilket ska minska lite.
Hon vill väldigt gärna behandlas lite som den drottning hon är. Sitta högt, i knä eller soffan, ligga och sova på min eller husses bröstkorg. Hon är glad och busig, älskar mat, tränar väldigt gärna spår och dogparkour. I Heddas liv ska det hända saker, då mår hon bäst.

Ilex

Hundarna Ilex

Ilex kom som nummer två, en petit brabancon, han är född i december 2013, en speciell herre med egen vilja, kan man minst sagt säga. Ilex och jag har tränat rallylydnad,  något vi är rätt bra på tillsammans.  Jag bestämde mig för att vi skulle tävla – efter mycket velande fram och tillbaka  – vad händer? Corona kom och tävlingen blev inställd, vad är oddsen på det?

Ilex ser sig själv som hundchefen i huset, vilket Cayo tycker är okej, han tar det med ro.

Gösta

Hundarna Gösta

Gösta är född 2016, en griffon bruxellios,  en försiktig herre som helst går en lång promenad och gör roliga övningar samtidigt,  dogparkor,  doga och annat roligt. Han gillar också att hoppa, klättra och balansera, men mest av allt älskar han sin matte, vilket självklart är besvarat. 

Cayo

Hundarna Cayo

Cayo är den första av mina griffon. Han kom till mig i juni 2013, import från Tyskland. Cayo är griffon bruxellios. Cayo och jag föll för varandra direkt när vi träffades och har haft mycket skoj tillsammans.

Han är utställningschampion, älskar uppdrag att jobba med nosen, vare sig det är en doft eller godissök.

Agility är nåt annat han älskar – på vår hemmanivå. 

Abbey

Hundarna Abbey

Abbey är född hösten 2015, hon kom till mig som omplacering när hon var ca 1,5 år, en liten bitch som vet var hon tycker skåpet ska stå. Abbey väger 3 kg och bestämmer gärna över allt och alla…tycker hon själv i alla fall.  Hon är en bedårande liten hund som helst är klapp- och kakhund men älskar godissök och nosework