TERAPIHUNDSTEAM

TERAPIHUNDSTEAM

Herbert

Terapihundsteam Herbert

Kuröligans Will Grow But Never Die, kallas till vardags Herbert. Herbert är född 2015 och han blev licensierad besöks och terapihund i team tillsammans med mig 13 juni 2018.

Vintern/våren 2019 fyllde vi på utbildningen med läshund. Herbert är en petit brabancon, han väger knappt 6 kg. Det är en glad, busig hund som älskar att leka med människor och andra hundar.  Hans självförtroende har växt väldigt mycket i och med utbildningarna.  

Till vardags gillar han att leka, gå i skogen och umgås med flocken här hemma. Hans bästa kompis är vår Alba (Bergamasco) som han leker mycket med. Herbert är en liten charmör och han har ett väldigt stort hjärta och känner av om någon inte mår bra av någon anledning. Jag tror Herbert tycker det är roligast att jobba med barnen, även om det är skoj att träffa äldre också.  Vi jobbar på en skola tillsammans, vi började med det hösten 2019. 

Hedda

Hedda, Kuröligans Cold Coffee är en dam som är född 2016. Hedda blev licensierad besöks och terapihund i team med mig den 7 maj 2019.
Hedda är en petit brabancon som väger 7 kg, vilket ska minska lite. Hon vill väldigt gärna behandlas lite som den drottning hon är. Sitta högt, i knä eller soffan, ligga och sova på min eller husses bröstkorg. Hon är glad och busig, älskar mat, tränar väldigt gärna spår och dogparkour. I Heddas liv ska det hända saker, då mår hon bäst.

Terapihundsteam på väg till jobbet
Terapihundsteam jobbar

Hundjobb

Vi arbetar som läshundsteam i skolan, där vi kan vara hjälp och stöd till en enskild elev eller till en grupp eller klass. Ett hundjobb kan se olika ut och bestäms tillsammans beroende på personens behov. Det enda som sätter gränser är vår gemensamma fantasi! Hunden är ofta ett gott stöd, en god vän och kan därmed göra väldigt mycket i vardagen för en individ eller en grupp. Enligt mig kan en läshund göra mycket mer än bara vara stöd vid läsning.

Hunden ger ett lugn och en trygghet i klassen och Herbert får ofta en klapp av något barn som tycker att det är jobbigt att läsa eller skriva. Eleverna frågar Herbert om hjälp med mattetal eller frågor de ska svara på, de säger själva att det är så skönt att fråga honom eftersom att han är så lugn och bara finns där. Kräver inget.

Vad vi gör:

Besöks- och terapihundsteam kan vara stöd vid jobbiga samtal, hjälpa en person att bli mer aktiv, träna rörelser, stora som små, allt från fingerfärdighet till promenader. Hundarna kan hjälpa till att få upp intresse för att äta, aktivera sig, få mer struktur i vardagen, få en orsak att gå upp på morgonen helt enkelt! Varför inte läsa en bok tillsammans och diskutera den sedan? Hundarna älskar böcker och att lyssna på när någon läser! Vi finns här och planerar våra besök gemensamt med den eller de vi ska möta helt utifrån de personliga behov som finns. Ett roligt hundjobb helt enkelt!

Mina hundar älskar att spela spel, så som hundspel, yatzy, bowling och annat skoj. Att vara med och läsa en bok eller bara vara tillsammans och hunden agerar dörröppnare i ett samtal, är trevligt att göra!
Endera ses vi enligt uppgjort schema ett antal gånger, en gång eller vid behov. Det bestämmer du
Kontakta mig så pratar vi mer om dina/era behov och önskemål