Välkommen till Ingelaochgriffisarna.se

Logo Ingela och Griffisarna

070-858 88 88

Ingela som håller i kurser

KURSER

Jag älskar att lära ut allt som har med hund att göra! All träning/lek/övningar görs med enbart med Positiv Förstärkning (d.v.s belöning av önskvärda beteenden). Hos oss förekommer inga bestraffningar så som ryck i koppel eller nedläggningar m.m. Det är inte heller okej att använda halsband med strypfunktion eller flexikoppel på kurs.

För er som väljer att träna hund och gå på hundkurs hos mig ska ha roligt, lärorikt och inspirerande både för hund och ägare.

Hunden skall älska att komma till mig för träning! Du och din hund får träning och övningar som är anpassade efter just era behov och er förmåga, var och en ska utvecklas utifrån sitt eget utgångsläge, sitt eget behov och i sin egen takt. För mig det är viktigt att både hund och människa är i fokus och utvecklas.

Med aktivering och mental träning får du en hund som mår bra och fungerar bättre i vardagen. Träningsmetoderna är enkla men effektiva, alla kan få resultat! All vår träning sker i en positiv anda och utgår från hundens naturliga förutsättningar. På kurserna står deltagarna i centrum och stor vikt läggs vid att både hundar och människor ska trivas och utvecklas tillsammans. Alla ska kunna hitta en kurs hos mig som passar just er, dig och din hund.

Nya kurser planeras in efterhand, tveka inte att höra av dig även om du inte hittar en kurs i det du önskar delta i just nu, det kan vara flera som vill gå, vilket gör att jag kan planera in just den kursen.

Utbud av kurser:

Friskvårdskurs

Jag är utbildad friskvårdsinstruktör, vilket innebär att Jag har lärt mig ännu mer om nutrition, massage, drag, balansbollsträning, förebyggande friskvård, parkbänksgym och en massa andra roliga saker och sätt att träna sin hund. Jag har utbildat mig till balansbollsinstruktör och har ett lager roliga balansbollar att jobba med både inom friskvård och på valpkurs och liknande. Friskvårdskurs där du får prova olika sätt att träna din hund till en starkare kropp, bättre balans, kroppskontroll och smidighet.  Kommande erbjudande:
– Kurs
– Promenad med inslag av friskvård
– Temadag med friskvård

Linlöpning

Linlöpning, canicross eller barmarksdrag – kärt barn har många namn! Vill du jogga med din hund? Vill du träna drag i någon annan form? Jag finns här! Jag hjälper er ett komma igång med allt från styrketräning, kondition och signaler för att ni ska få draget att bli så roligt som möjligt. 

Kan jag springa med mina hundar – kan alla! Min utbildning till draghundsinstruktör blir klar till nyår 2022.

Hundmöten

Jag erbjuder kurser med möjligheten att träna HUNDMÖTEN på ett naturligt och effektivt sätt. Träningen går ut på att din hund ska känna sig trygg I hundmöten/människomöten, det finns många vägar att nå dit, därför anpassas övningarna efter deltagarna.

Vi tränar i vardagsmiljö, utomhus, på träningsplan, i skogen och eventuellt på stan. Denna kurs kommer att vara återkommande. 

Berikningskurs

Berikningskurs kommer att erbjudas med jämna mellanrum! Ny djurskyddslag sedan 15/6 -20. Vad är bäst att berika just din individs vardag med?

Valp och unghundskurs

Valp och unghundskurs, passar dig som har valp, en omplacering eller unghund! Kommer starta löpande både i Katrineholm och Vingåker.

Kurs
Kurs

Slyngelkurs

Slyngelkurs – för dig som har en hund som behöver lite allmän träning för att komma vidare efter valpkursen! Alla hundar i alla åldrar är välkomna, om de behöver lite grundkunskaper.

Bra relation med din hund

Superbra relation! Visst vill man ha det till sin hund? Jag tror det i alla fall! Kurs med jämna mellanrum.

Grym följsamhet

Har nyligen haft denna kurs för första gången och deltagarnas utvärderingar är lyriska! Mycket uppskattad kurs som ger resultat! Kommer erbjudas då och då.

Dogakurs

Känner du till yoga? Där vi människor möter våra kroppar och känslor kan komma och gå, speciellt om man mediterar i samband med yoga?

Doga är en väl genomtänkt variant för våra hundar.  Här tränar vi utan godis, guidar vår hund att stå i olika positioner som leder till att de behöver samla sig, fokusera eller möter känslor de samlat på sig i olika situationer de möter i vardagen.

Du är din hunds guide, ni kommer varandra närmare, ni jobbar med övningar som inte liknar något annat.  Du masserar på olika sätt, du ligger sked med din hund. Du hjälper din hund att slappna av samt  du tränar på att slappna av tillsammans med din hund.

Kort sagt, vardagen ser annorlunda ut efter en kurs i doga.

Har jag väckt din nyfikenhet? Det finns prova-på-tillfällen, promenad med dogainslag, eller rena doga kurser. Men i många av mina vanliga kurser dyker dogan upp eftersom det är så fantastiskt bra i så många situationer!

Ingela doga kurs

Spår

Spår är något de flesta hundar uppskattar därför har jag en kurs i spår! Det spelar ingen roll om du och din hund vill spåra vilt- eller personspår, det går fint att lära in på samma sätt. Jag ger dig och din hund flera olika sätt att jobba med spår på mina kurser!

Hundtrick

Hundtrick är en fantastiskt nyttig och rolig träning! Kan kombineras med friskvård eller så tränar vi trick för att det är skoj..eller kanske början till freestyle eller heelwork to music?
Hur som helst kommer det dyka upp kurser!

Klickerkurs

Jag erbjuder klickerkurs! Det är ett superbra sätt att träna sin hund på ett positivt sätt,  hunden får tänka själv och det ger en snabbare,  mer effektiv inlärning!
Håll utkik på Facebook!

Önskekurs

Som vanligt finns möjligheten att få igång en önskekurs! Är det något speciellt du vill träna med din hund? Hör av dig så kanske jag kan snickra ihop kursen och ge flera möjlighet att gå den tillsammans med dig och din hund! Tveka inte, utan hör av dig på mail till ingela4@gmail.com eller pm på messenger Ingela och Griffisarna. Kurserna kommer att se lite olika ut med tanke på hur många gånger, var vi kommer att vara, kostnad och upplägg. 

Övriga kurser

Jag planerar löpande nya kurser, håll därför koll på Facebook Ingela och Griffisarna, där uppdatering sker fortare än på hemsidan. Hittar du en kurs du vill gå som inte finns i listan över kurser, klicka i ”övriga kurser”
och notera i kommentarsfältet vilken kurs det gäller.

Allmänna villkor!

Ingela och Griffisarnas villkor:

Anmälningsvillkor och betalning för hundträning

Vänligen läs igenom alla villkor innan du anmäler. Förhållningsreglerna är framtagna för allas trevnad och för att det ska kännas tryggt och säkert för dig och din hund att gå kurs hos oss. Din anmälan godkänner anmälningsvillkoren.

Anmälan

Du anmäler dig via mailadress ingela4@gmail.com,  pm Ingela och Griffisarna eller telefon 0708588888

Ange ditt namn, adress, mobilnummer, mailadress, hundens namn, ras samt ålder. Din bokning bekräftas i ”vändande post” inom några dagar. Har detta inte gjorts vänligen hör av dig igen.

Betalning

Betalning sker via swish eller bankgiro.  Information med betalningsuppgifter finns i kallelsen som skickas via mail 10-14 dagar före kursstart. Håll gärna koll så kallelsen inte blivit sorterad som skräppost. Anmälan är bindande och kurspriset betalas ej tillbaka vid frånvaro. Delbetalning kan godkännas efter överenskommelse. Vid utebliven betalning kontaktar jag dig innan kursstart för kontroll att du vill ha kvar din plats samt att du avser att betala innan kursstart.

Avbokning

Privatträning eller behandlingar avbokas senast 24h innan bokad tid, senare avbokning sker med 1h debitering. Blir du eller din hund sjuk så återbetalas avgiften mot uppvisande av veterinär/läkarintyg.

Ångerrätt

Din anmälan är bindande om du inte meddelat oss inom 14 dagar efter att din anmälan har bekräftats. Vid för sen avbokning eller om ni uteblir vid kursstart debiteras full kursavgift.

Kursavbrott

Om du avbryter en kurs på grund av sjukdom återbetalas den ej utnyttjade delen av kursavgiften minus 200kr i administrationsavgift mot uppvisande av veterinär/läkarintyg. För att en återbetalning ska kunna ske krävs att Ingela och Griffisarna meddelas via mail.

Ansvar

All träning sker på egen risk och strikt hundägaransvar gäller på alla våra träffar. (Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter, lag 2007:1150).

Som hundägare är det alltid viktigt att se över sin hund- och ansvarsförsäkring. (Se hemförsäkring). Ingela och Griffisarna eller deras instruktörer tar inget ekonomiskt ansvar vid hund- eller personskada. Se till att ha din hund kopplad. Hundar som ej känner varandra bör ej hälsa under lektionstid. Vid kurser med övningar där hundarna är lösgående kommer vi att ha en särskild genomgång med förhållningsregler vid övningstillfället.

Inställd kurs

Vid händelse av att en kurs behöver ställas in meddelas detta 1 vecka innan kursstart. I detta fall återbetalas hela kursavgiften.

Deltagare

I kursavgiften ingår det 1 hund och normalt max 2 deltagare från samma familj, vill ni gå fler, meddelas detta i anmälan. Vi fotograferer ofta deltagarna och dess hundar under kursens gång. Önskar ni ej vara med på bild eller våra sociala medier så meddela oss detta. Barn till kursdeltagare bör ha med sig ett roligt tidsfördriv alternativt vara involverade i träningen så de inte oavsiktligt distraherar er eller andra kursdeltagare. Barn under 12 år ska ha med sig målsman på kurs. Undantag kan godkännas om alla parter är överens.

Hundarna

Alla hundar är välkomna på kurs hos mig, oavsett ras/raser, storlek, ålder eller tidigare kunskaper. Har du en aggressiv hund? Kom då ihåg att meddela mig i förväg. Alla kurser är inte lämpade då sådana problem kan behöva tränas under särskilda omständigheter. Blir du avrådd att gå en viss kurs är det i all välmening. Vi hjälps då tillsammans åt att hitta ett träningssätt som passar dig och din hund, detta för att alla deltagare ska kunna känna sig trygga med att träna i grupp hos mig.  Tikar som löper får stanna hemma tills löpet är över. Du som hundägare är välkommen att delta med en lånad hund eller utan. Gällande vaccinationer så följer jag SKKs rekommendationer, jag ser gärna att hunden är vaccinerad mot Valpsjuka, Parvo, HCC och Kennelhosta.

Tack för att du tog dig tid att läsa igenom mina anmälningsvillkor. 

Varmt välkommen in med din anmälan!