KURSER – vad finns för dig och din hund?

KURSER

Ingela som håller i kurser

Jag älskar att dela  med mig av mina kunskaper om allt som har med hund att göra! All träning/lek/övningar görs med enbart med Positiv Förstärkning (d.v.s belöning av önskvärda beteenden). Hos oss förekommer inga bestraffningar så som ryck i koppel eller nedläggningar m.m. Det är inte heller okej att använda halsband med strypfunktion eller flexikoppel på kurs.

För er som väljer att träna hund och gå på hundkurs hos mig ska ha roligt, lärorikt och inspirerande både för hund och ägare.

Hunden skall älska att komma till mig för träning! Du och din hund får träning och övningar som är anpassade efter just era behov och er förmåga, var och en ska utvecklas utifrån sitt eget utgångsläge, sitt eget behov och i sin egen takt. För mig det är viktigt att både hund och människa är i fokus och utvecklas.

Med aktivering och mental träning får du en hund som mår bra och fungerar bättre i vardagen. Träningsmetoderna är enkla men effektiva, alla kan få resultat! All vår träning sker i en positiv anda och utgår från hundens naturliga förutsättningar. På kurserna står deltagarna i centrum och stor vikt läggs vid att både hundar och människor ska trivas och utvecklas tillsammans. Alla ska kunna hitta en kurs hos mig som passar just er, dig och din hund.

Nya kurser planeras in efterhand, tveka inte att höra av dig även om du inte hittar en kurs i det du önskar delta i just nu, det kan vara flera som vill gå, vilket gör att jag kan planera in just den kursen.

Utbud av kurser:

Friskvårdskurs för en piggare hund

Kurs kommer starta våren 2024, om du vill hänga med på den, skicka gärna intresseanmälan

Jag är utbildad friskvårdsinstruktör, vilket innebär att jag har lärt mig ännu mer om nutrition, massage, drag, balansbollsträning, förebyggande friskvård, parkbänksgym och en massa andra roliga saker och sätt att träna sin hund. Jag har utbildat mig till balansbollsinstruktör och har ett lager roliga balansbollar att jobba med både inom friskvård och på valpkurs och liknande. Friskvårdskurs där du får lära dig olika sätt att träna just din hund till en starkare kropp, bättre balans, kroppskontroll och smidighet.  Kommande erbjudande:
– Kurs
– Promenad med inslag av friskvård
– Temadag med friskvård

Linlöpning

Linlöpning, canicross eller barmarksdrag – kärt barn har många namn! Vill du jogga med din hund? Vill du träna drag i någon annan form? Jag finns här! Jag hjälper er ett komma igång med allt från styrketräning, kondition och signaler för att ni ska få draget att bli så roligt som möjligt. Du kommer också att få hjälp att hitta rätt dragsele till din hund, lära dig grundläggande massage för en frisk hund!

Kan jag springa med mina hundar – kan alla! Så kom och ha skoj med din hund!

I lekparken finns ett antal hinder som är grunden till att träna K9 Biathlon som är samma sak som hinderlopp för hund och människa! Där kam ni få hjälp att träna tekniken att ta er över, under, genom, mellan olika typer av hinder som kan dyka upp på en biathlon bana! Jag har allmänna träningar men det kommer ävan att finnas möjlighet att få egen coachning för dig och din hund! Vill du kan du hyra lekparken för egen träning. Roliga timmen är, när vädret tillåter, förlagd hit ut.

Hundmöten

Jag erbjuder kurser med möjligheten att träna HUNDMÖTEN på ett naturligt och effektivt sätt. Träningen går ut på att din hund ska känna sig trygg I hundmöten/människomöten, det finns många vägar att nå dit, därför anpassas övningarna efter deltagarna.

Vi tränar i vardagsmiljö, utomhus, på träningsplan, i skogen och på stan. Denna kurs kommer att vara återkommande. Nästa kurs startar i mars/april, den är på 6 tillfällen, 1 timme varje gång och kostar 1700:-/deltagare

Under 2024 startar hundmöteskurs online! Du betalar 800:- Du får övningar att jobba med självständigt tillsammans med din hund, grunder för att komma framåt i hundmötesträningen men också andra delar som är viktiga i hundmöten, ansvar, tillit, relation med mera!

Du kan även få hjälp med hundpromenaderna, hur kan de bli roligare, mer samspelta, så du och din hund går promenaden tillsammans? Jag har en onlinekurs i ämnet! Se https://butiken.ingelaochgriffisarna.se

Valpkurs

Valpkurs för dig med en valp från 8 veckors ålder.

Valpkurser är det som ger dig grunden i ert kommande liv tillsammans. Vi kommer ha mycket skoj, det är så både valpen och hunden lär sig bäst! Vi tränar koppelgående, inkallning, hur valpen lär sig att lära, hur du som ägare bör ställa dig till vissa viktiga frågor. Vi pratar lite om vad lagen säger. Ditt eget agerande är väldigt viktigt för valpens sätt att vara, det pratar vi om! Vi kommer att prova att lära in viktiga saker som valpen kommer att behöva senare i livet. Jag lovar att det är en kurs full av lek och glädje. Vi ses 5 tillfällen, 1 timmar varje gång.

Valpkursen har ett nytt upplägg, 5 tillfällen, 1 timme varje gång, anmälan finns i https://butiken.ingelaochgriffisarna.se kostar 1200:-/deltagare Du kommer att få hjälpa att lära dig allt om hur du hjälper valpen att bli en trygg vuxen hund, vi kommer snacka koppelvana, rumsrenhet, hundmöten, inkallning och annat viktigt ni behöver ha koll på. Som bonus kommer din hund att öva på att vara med andra valpar! Varje grupp kommer att vara unik då innehållet anpassas efter deltagarnas nivå!

Kurs
Kurs

Slyngelkurs (unghundskurs)

Unghundskursen som jag kallar för slyngelkurs, är en kurs som är väldigt väl anpassad till unghunden som ofta har mycket annat i huvudet än det vi som är i andra änden av snöret tycker att den borde ha.

Det händer mycket i kroppen och knoppen på unghunden och det måste vi hjälpa dem att förvalta på ett bra sätt.

Den här kursen är ofta ett stöd till uppgivna unghundsägare, eller till dig som vill grunda ytterligare, med eller utan valpkurs. Vi kommer öva på det som unghunden behöver, passivitet, att leka, att gå i koppel, att komma på inkallning, testa olika typer av träning och lekar.

Vill du träna en hundsport? Vi kommer prata om vad som kan vara bra att fokusera på om man har de tankarna, men vill du inte träna hundsport så kommer du ha stor nytta av det jag pratar om när vi pratar hundsporter också 🙂 

Vi ses 6 tillfällen, 1,5 timmar kostnad 1700:-/deltagare. Denna kurs startar med jämna mellanrum, ca en gång i kvartalet, skicka gärna en intresseanmälen om det inte finns någon kurs med lämpligt startdatum i butiken.

Bra relation med din hund

Superbra relation! Visst vill man ha det till sin hund? Jag tror det i alla fall! Kurs med goda gruner för det startar i maj 2024

Rallylydnad

Rallylydnad är en bred träningsform, som kan leda till aktivering om du vill men också tävling om du vill det! Det jag tycker är fantastiskt med Rallylydnad är att de moment man tränar är sådant vi har stor nytta av i vardagen! Jag håller kurser i nybörjare och fortsättningsklass än då länge.

Kurserna är 6 tillfällen, 1,5 timmar per gång och kostar 1700:-/deltagare

Nästa kurs kommer starta i mars . Är du sugen? Anmälan i butiken, https://butik.ingelaochgriffisarna.se

Berikningskurs

Berikningskurs kommer att erbjudas med jämna mellanrum! Vad är bäst att berika just din individs vardag med? Vad är roligt för just din hund?

Utöver denna kurs har jag gjort en sammanställning av berikningsövningar, den innehåller många berikande övningar för din hund, kostnad 250:-, du får den som en länk via mail när summan är betald och du har meddelat mig det via ett mail 🙂

Berikningspromenad kommer då och då, där kommer både din hund och du få roliga övningar att utföra, både tillsammans och hunden självständigt

Skicka intresseanmälan om du är intresserad av detta!

Din egen kurs

Du bestämmer! DU och din hund har min fulla fokus i en timme varje vecka i fyra veckor. Beroende på vad vi ska träna ses vi varje eller varannan vecka. Vi planerar helt utifrån dina önskemål och behov. Var vi ska vara avgör vi när jag vet vad vi ska träna på, hemma hos dig, i ditt närområde, i Katrineholm eller Vingåker (andra närliggande platser kan jag åka till mot reseersättning), inomhus eller utomhus. Allt anpassas efter era behov. Vad kan kursen innehålla? Hundmöten, valpövningar, kantarellsök, rallylydnad, fresstyle, tricks, fotgående, problembeteenden, aktiveringstips, vardagslydnad, hur du får din hund att inte skälla på grannen, eller något annat du behöver hjälp med! Självklart kan detta också ske online!

Kostnad 3000:-

Grym följsamhet

Har nyligen haft denna kurs för första gången och deltagarnas utvärderingar är lyriska! Mycket uppskattad kurs som ger resultat! Kommer erbjudas då och då. Under kursen kommer du och din hund att få prova på annorlunda men väldigt effektiva sätt att komma framåt i följsamhetsträningen. Hur du ska boosta att din hund vill hänga på dig i alla lägen är en väldigt roliga och givande träning som kan varieras i all oändlighet

Planeras start under sommaren 2024

Vardagslydnad

Du som har en hund som du vill få till grunderna med lite mer, detta är kursen för er! Vi tränar följsamhet, grym inkallning, slipar på de detaljer du och din hund vill bli bättre på. Vi pratar stress och hur vi kan hjälpa våra hundar igenom jobbiga situationer. Fotgående, på både vänster och höger sida, det jobbar vi med. Jag kommer krydda kuren utifrån deltagarnas egna önskemål! 
6 tillfällen och 1,5 timmar varje gång, kostnad 1700:-/deltagare nästa start planeras under februari/mars. Denna kurs kallas Vardagshjälten!

Dogakurs

Känner du till yoga? Där vi människor möter våra kroppar och känslor kan komma och gå, speciellt om man mediterar i samband med yoga?

Doga är en väl genomtänkt variant för våra hundar.  Här tränar vi utan godis, guidar vår hund att stå i olika positioner som leder till att de behöver samla sig, fokusera eller möter känslor de samlat på sig i olika situationer de möter i vardagen.

Du är din hunds guide, ni kommer varandra närmare, ni jobbar med övningar som inte liknar något annat.  Du masserar på olika sätt, du ligger sked med din hund. Du hjälper din hund att slappna av samt  du tränar på att slappna av tillsammans med din hund.

Kort sagt, vardagen ser annorlunda ut efter en kurs i doga.

Har jag väckt din nyfikenhet? Det finns prova-på-tillfällen, promenad med dogainslag, eller rena doga kurser. Men i många av mina vanliga kurser dyker dogan upp eftersom det är så fantastiskt bra i så många situationer!

Nästa kurs startar under våren -24

Ingela doga kurs

Spår

Kursstart i april

Spår är något de flesta hundar uppskattar därför har jag en kurs i spår! Det spelar ingen roll om du och din hund vill spåra vilt- eller personspår, det går fint att lära in på samma sätt. Jag ger dig och din hund flera olika sätt att jobba med spår på mina kurser!

Du och din hund kommer ha goda grunder att stå på och kunna träna för att gå ett anlagsprov om ni vill det, eller så kan ni använda spårningen som en fantastisk berikning och aktivering, med nya utmaningar hela tiden, eftesom att du vet hur du försvårar!

Nästa kurs startar i april -24 skicka gärna intresseanmälan om du vill hänga med på kursen

6 tillfällen 1 timme per gång kostnad 1700:-/deltagare

Första hjälpen och HLR kurs för hund

Vill du kunna ta hand om din hund på bästa sätt om olyckan skulle vara framme? Ormbett, göra tassbandage, hur man hanterar överhettning, feber, att kunna göra HLR vid luftvägs- eller hjärtstopp är viktiga saker att kunna, vill du också kunna det?

Då är det här kursen för dig!

Kurs kommer att erbjudas under våren -24, både en variant som är 6 tillfällen, 1 timme varje gång och en variant 4 timmar vid ett tillfälle.

Kursen finns även online, varmt välkommen med din anmälan

Hundtrick

Hundtrick är en fantastiskt nyttig och rolig träning! Kan kombineras med friskvård eller så tränar vi trick för att det är skoj..eller kanske början till freestyle eller heelwork to music? Du kommer att lära dig mer om varför belöningsmarkeringar är bra, varför ordet ”fri” ger din hund en massa information, varför och hur du använder klicker. När är det klickern du bör använda och när bör du istället locka hunden in i en position?

Trickträning är jättebra om man har en blyg hund eller känner att man vill boosta relation och samarbete tillsammans med sin hund.

Hur som helst kommer det dyka upp kurser med ojämna mellanrum

Månadsekipage

Vi ses varannan vecka i fyra månader! En timme med dig, din hund och mig som instruktör/tränare. Du har fri tillgång till coachning mellan tillfällena vi ses, via telefon, mail eller messenger.  Vi planerar vad vi ska träna, detta kan givetvis revideras under tidens gång, men vi sätter en grund vid första tillfället vi ses. Du väljer fritt, här kan vi träna allt från hundsport av olika slag, problembeteenden, hundmöten. stresshantering, tricks, grunda för något ni vill göra i framtiden eller om det är något annat du vill och behöver!  Vi ses på den plats som passar det vi ska träna, det bestämmer vi tillsammans. Detta upplägg fungerar utmärkt online!  Detta är en mycket uppskattad tjänst jag har, jag har flera väldigt nöjda kunder redan, så ta chansen du också! Detta upplägg kostar 6500:- för fyra månader

Självklart kan jag erbjuda flera olika upplägg för din egen träning och coachning, allt utifrån din och din hunds behov! Hör av dig så planerar vi ihop något som blir bra för dig och din hund!

Klickerkurs

Jag erbjuder klickerkurs! Det är ett superbra sätt att träna sin hund på ett positivt sätt,  hunden får tänka själv och det ger en snabbare,  mer effektiv inlärning! Många hundar tycker klickerträning är väldigt roligt, bara de har fått lära sig grunden!
Varför är det så effektivt? Jo, hunden får lära sig på eget initiativ och testa sig fram till vad vi vill att den ska göra istället för att vi guidar den. Klickern låter dessutom exakt likadant varje gång vilket gör det väldigt enkelt för hunden att förstå att det betyder att den har gjort rätt när vi klickar!

Umgås-kvällar

Från och med januari 2024 kommer onsdag ojämn vecka att vara ett öppet hus i lokalen, kl 17,30-19,30.

Du kommer med eller utan hund, pratar hund, tar en fika, tränar det du vill och har allmänt mysigt och trevligt. Jag kommer självklart finnas där som en liten hjälp om det behövs men kommer inte att vara instruktör. Vill du träna passivitet med din hund? Detta är ett perfekt tillfälle! Vill du testa vilken balansboll som passar er? Jag har ganska många olika, så detta kan vara ett bra läge för det! Vill du träna på att vara nära andra hundar? Ja, frågan är om det kan bli så mycket bättre? Vill du bara snacka hund med andra hundmänniskor? Då är detta ett jättebra tillfälle! Det kostar 50:-/ekipage och det kommer att finnas enklare fika. Ingen föranmälan!

Nu har jag haft detta i ett och halvt år och bara fått positiva kommentarer och många återkommande besökare! 🙂

Varmt välkommen!

Önskekurs

Som vanligt finns möjligheten att få igång en önskekurs! Är det något speciellt du vill träna med din hund? Hör av dig så kanske jag kan snickra ihop kursen och ge flera möjlighet att gå den tillsammans med dig och din hund! Tveka inte, utan hör av dig på mail till ingela4@gmail.com eller pm på messenger Ingela och Griffisarna. Kurserna kommer att se lite olika ut med tanke på hur många gånger, var vi kommer att vara, kostnad och upplägg. 

Är ni en träningsgrupp som vill ha inspiration eller nya ideer? Jag kan självklart komma till er eller så kommer ni till mig! Upplägg utifrån era önskemål, en gång på några timmar, återkommande under en period eller något annat! Jag finns här för er!

Träning för din hund

Jag tränar din hund om du vill! Tala om vad du vill ha hjälp med så gör vi en plan för vad vi ska träna, hur många gånger och hur målet ser ut.

Hör av dig via intresseanmälan så kontaktar jag dig

Övriga kurser

Jag planerar löpande nya kurser, håll därför koll på Facebook Ingela och Griffisarna, där uppdatering sker fortare än på hemsidan. Hittar du en kurs du vill gå som inte finns i listan över kurser, klicka i ”övriga kurser”
och notera i kommentarsfältet vilken kurs det gäller.

Allmänna villkor!

Ingela och Griffisarnas villkor:

Anmälningsvillkor och betalning för hundträning

Vänligen läs igenom alla villkor innan du anmäler. Förhållningsreglerna är framtagna för allas trevnad och för att det ska kännas tryggt och säkert för dig och din hund att gå kurs hos oss. Din anmälan godkänner anmälningsvillkoren.

Anmälan

Du anmäler dig via mailadress ingela4@gmail.com,  pm Ingela och Griffisarna eller telefon 0708588888

Ange ditt namn, adress, mobilnummer, mailadress, hundens namn, ras samt ålder. Din bokning bekräftas i ”vändande post” inom några dagar. Har detta inte gjorts vänligen hör av dig igen.

Betalning

Betalning sker via swish eller bankgiro.  Information med betalningsuppgifter finns i kallelsen som skickas via mail 10-14 dagar före kursstart. Håll gärna koll så kallelsen inte blivit sorterad som skräppost. Anmälan är bindande och kurspriset betalas ej tillbaka vid frånvaro. Delbetalning kan godkännas efter överenskommelse. Vid utebliven betalning kontaktar jag dig innan kursstart för kontroll att du vill ha kvar din plats samt att du avser att betala innan kursstart.

För evenemang som är max 1 dag långa ska betalning ske i samband med anmälan. 

Avbokning

Privatträning eller behandlingar avbokas senast 24h innan bokad tid, senare avbokning sker med 1h debitering. Blir du eller din hund sjuk så återbetalas avgiften mot uppvisande av veterinär/läkarintyg.

Ångerrätt

Din anmälan är bindande om du inte meddelat oss inom 14 dagar efter att din anmälan har bekräftats. Vid för sen avbokning eller om ni uteblir vid kursstart debiteras full kursavgift.

Kursavbrott

Om du avbryter en kurs på grund av sjukdom återbetalas den ej utnyttjade delen av kursavgiften minus 200kr i administrationsavgift mot uppvisande av veterinär/läkarintyg. För att en återbetalning ska kunna ske krävs att Ingela och Griffisarna meddelas via mail.

Ansvar

All träning sker på egen risk och strikt hundägaransvar gäller på alla våra träffar. (Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter, lag 2007:1150).

Som hundägare är det alltid viktigt att se över sin hund- och ansvarsförsäkring. (Se hemförsäkring). Ingela och Griffisarna eller deras instruktörer tar inget ekonomiskt ansvar vid hund- eller personskada. Se till att ha din hund kopplad. Hundar som ej känner varandra bör ej hälsa under lektionstid. Vid kurser med övningar där hundarna är lösgående kommer vi att ha en särskild genomgång med förhållningsregler vid övningstillfället.

Inställd kurs

Vid händelse av att en kurs behöver ställas in meddelas detta 1 vecka innan kursstart. I detta fall återbetalas hela kursavgiften.

Deltagare

I kursavgiften ingår det 1 hund och normalt max 2 deltagare från samma familj, vill ni gå fler, meddelas detta i anmälan. Vi fotograferer ofta deltagarna och dess hundar under kursens gång. Önskar ni ej vara med på bild eller våra sociala medier så meddela oss detta. Barn till kursdeltagare bör ha med sig ett roligt tidsfördriv alternativt vara involverade i träningen så de inte oavsiktligt distraherar er eller andra kursdeltagare. Barn under 12 år ska ha med sig målsman på kurs. Undantag kan godkännas om alla parter är överens.

Hundarna

Alla hundar är välkomna på kurs hos mig, oavsett ras/raser, storlek, ålder eller tidigare kunskaper. Har du en aggressiv hund? Kom då ihåg att meddela mig i förväg. Alla kurser är inte lämpade då sådana problem kan behöva tränas under särskilda omständigheter. Blir du avrådd att gå en viss kurs är det i all välmening. Vi hjälps då tillsammans åt att hitta ett träningssätt som passar dig och din hund, detta för att alla deltagare ska kunna känna sig trygga med att träna i grupp hos mig.  Tikar som löper får stanna hemma tills löpet är över. Du som hundägare är välkommen att delta med en lånad hund eller utan. Gällande vaccinationer så följer jag SKKs rekommendationer, jag ser gärna att hunden är vaccinerad mot Valpsjuka, Parvo, HCC och Kennelhosta.

Tack för att du tog dig tid att läsa igenom mina anmälningsvillkor. 

Varmt välkommen in med din anmälan!