OM MIG – vilka kunskaper har jag?

OM INGELA ANDERSSON

Om mig Ingela

Jag heter Ingela Andersson och är utbildad samhällsvetare, beteendecoach/hundbeteendeutredare, licensierad kostcoach och beteendevetare hund. Har även läst 7,5 högskolepoäng inom gris samt utbildat mig till hunddagisföreståndare, balansbollsinstruktör och hundgymsinstruktör, friskvårdsinstruktör, draghundsinstruktör, doga lärare, instruktör inom första hjälpen och HLR för hund. En fördjupning, så kallad master inom hundpsykologi har jag hunnit med. Jag är utbildad besöks- och terapihundsförare. Har även fyllt på min extra kunskaper gällande valp och seniorhundar.

Utöver det har jag jobbat som chef/produktionsledare under många år och genom det jobbet vidareutbildat mig med bland annat medarbetarefrågor. Har ett stort intresse för att arbeta med människor och hjälpa till med deras personliga utveckling tillsammans med hunden – vad kan vara roligare än att utvecklas tillsammans?

För mig är det viktigt att hundträning är roligt, både för hunden och förare, därför gäller att inga hårda metoder är tillåtna, så som halsband med strypfunktion, hårda tag eller liknande. Belöningsbaserad träning är givet.

Har även hunnit med att arbeta som grisskötare och förman på några på några av landets grisgårdar. I samband med det: seminkurs, D9, smittsäkra spets och givetvis andra spännande kurser som har dykt upp. Referenser finns.
Jag utvecklar mig som hundinstruktör på två utbildningar inom freestyle och HTM samt rallylydnad. Livet får inte bli långsamt eller enformigt!

Sedan slutet 2022 är jag även lärare/coach på Hundsteg som är ett utbildningsföretag inom hund. Fantastiskt rolig utmaning!

Jag har skaffat mig lite erfarenhet med får, har haft egna hästar i många år, både ridit och kört dem. Smådjur har mer eller mindre alltid funnits hemma hos oss, höns, ankor, kaniner och annat. Själv tycker jag att jag har lätt att lära mig nya saker, vare sig det är ett nytt uppdrag eller en utbildning för mig!