KOSTCOACH

KOSTCOACH

Med specialiseringar inom fler områden

Kostcoach hemlagad hundmat

Hundfoder är en riktig djungel! Är du intresserad av att lära dig mer och anpassa fodret till din hund? Eller är du aktiv i en hundklubb som vill ha en föreläsning om hundmat? Jag kommer gärna och föreläser!
Som utbildad beteendecoach/hundpsykolog, betendevetare och kostcoach för hund finns jag här för att stödja och hjälpa dig med de problem du upplever i din vardag tillsammans med din hund, stort och smått. Rädslor, övervikt, dålig aptit, ensamhetsproblem, hundmötesproblem eller något annat.

Vilket hundfoder är bra för din hund? Det är en djungel där ute med hundfoder, barf, färskfoder, torrfoder, burkmat, hemlagat? Vad passar dig och din hund? Har din hund låg energinivå mot vad du förväntar dig? Eller är den stressad? Eller upplever du att något annat inte är som det ska, mentalt eller fysiskt? Det kan bero på fodret den äter, men även vara en kombination med de problem du upplever i er vardag. Kontakta mig för upplägg och pris.

Kostcoach hundmat
Hundmat – en är torrfoder, en är färskfoder och en är hemlagad mat

Brev från en hundägare jag coachade under min praktik:

”Mimmi var mager, saknade päls och hade mycket klåda. Åt dåligt o hade svåra magproblem med bland annat Blodiga diarréer o många veterinär besök.
När jag träffade dig första gången så förstod jag att jag kunde göra så mycket mer för min pälskling med rätt enkla medel o med endast liten arbetsinsats. Du förklarade tydligt, gav mig skrivet material som du skrev medans vi pratade om det så jag enkelt kunde komma ihåg våran konversation när jag läste instruktionerna igen.
Jag lärde mig oxå att vara mycket mer kritisk när man köper foder, godis till min pälskling. Vad som är bra o inte.

Idag äter Mimmi både torrfoder av märket specifik med hög halt av Omega som är bra för hennes mage o päls. Flera gånger i veckan så äter hon sin fisk o grönsaker. När det ligger på den nivån fungerar det jätte bra. Blir det bara ”hemlagat” så vill magen inte riktigt av någon outgrundlig anledning.
Mimmis hälsa o vikt har blivit sååå mycket bättre. Magen mår kanonbra, slutar gett henne sprutor varje månad mot hennes allergi mot husdamm o förådskvalster. Pälsen har kommit tillbaka och hon är pigg o glad vovve som man ser ända in i själen mår bra nu. Kliar sig nästan aldrig o med noga utvalt godis så är hon inte heller längre sur i sin mage med sura uppstötningar som följd.

Jag fick mer hjälp än jag någonsin kunde fantisera om att det skulle ingå. Fick även hjälp med lätta träningspass som kunde hjälpa min vän att bygga lite mer muskler på ett enkelt sätt i vårt hem.
Hjälp att göra det bästa jag har förmågan till att göra för min hund. Kunde inte vara mer nöjd o tacksam. Hade jag inte fått denna hjälp är risken överhängande att hon fortfarande skulle vara väldigt sjuk o kanske till o med död. Bästa investeringen jag gjort för Mimmi o hundar jag ev kommer att äga i framtiden.

Mimmis vikt har ökat med minst 80 gram. Pälsen är helt tillbaka. Klådan är borta. Magen mår kanoners. Hon är pigg o gladare än före detta. Hon äter med stor aptit o njuter av maten på ett nytt sätt. Pälsen är blankare. Fryser mindre och behöver inte kläder lika ofta som tidigare då hon i stort sett hade tröja hela tiden.
Dessutom kan jag mer kritiskt läsa innehållsförteckningen på godis och annat o välja det bästa möjliga för min pälskling.

Mimmi är en Pratsky Krysarik tik på 4 år. Väger idag 1329 gram. Tappat bort vad hon vägde när vi träffades första gången med det var max 1250 gram men troligen mindre. Hon är 18 cm lång o en mankhöjd på 18 cm.”