Mår en hund bra av att gå på kurs?

Varför funderar jag över det? Jo, jag märker att det finns många hundägare som inte går valpkurs och kanske inte unghundskurs heller och det kan ge problem i framtiden!

Det finns ganska många saker som är bra att lära sin hund, bland annat att ungås med andra hundar utan att umgås med dem. Va? Vad menar jag nu? På en valpkurs ser valpen andra valpar som är i samma ålder, ungefär, men den leker oftast inte med dem. De får se hur andra valpar gör i den situationen, den får med andra ord lära hur man kan göra! Det är väldigt nyttigt för valpen.

Men du kanske tänker att ” Jag har haft flera hundar tidigare, så jag vet hur jag ska behandla min valp” Japp det gör du säkert, men det kommer ny forskning, mycket ny forskning som ger oss hundtränare nya kunskaper som du säkert också vill ta del av. Det är en väldigt stor anledning att gå valpkurs! Där får du lära dg sådant om du väljer en H-märkt hundtränare!

Så det är väl värt investeringen att gå en valpkurs – både för dig och valpen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *