Valpkurs

Grattis!

Har din efterlängtade valp flyttat in under sommaren? Jag säger stort grattis till din nya familjemedlem! Och självklart skickar jag med ett stort lycka till!

Varför valpkurs?

Nu kommer jag rekommendera dig att gå en valpkurs. Du kanske tänker att du haft hund i hela ditt liv så du kan uppfostra den. Absolut det har du säkert och du kan säkert jättemycket bra saker. Men valpkurs ger din valp möjlighet att vara nära andra valpar utan att agera tillsammans med dem. Du får också möjlighet att lära dig nya saker! Även om du haft hund hela livet så finns det nya saker att lära. Forskningen inom hund och hundträning går fort framåt just nu! Självklart vill du ge din valp det bästa – eller hur? Bra förutsättningar att bli en klok hund senare i livet. Valpar behöver en bra grund och det är precis det du kan få på en bra välplanerad valpkurs!

Välj valpkurs med omsorg

Var ska man gå? Det finns hundklubbar och privata aktörer inom hundträning. Vad är bäst? Jag tycker du för det första ska kika på om hundtränaren är H-märkt! Läs mer om vad det innebär på Svenska hundföretagarnas hemsida!

En H-märkt hundföretagare måste följa ett visst regelverk och dessutom utbilda sig minst 16 timmar varje år. Om du väljer en hundklubb, ställ frågor om instruktören! Våga fråga så du vet att du får det du söker. Hur ser klubben och instruktören på valpträning? Tränar de med positiv förstärkning? Hur ser de på ledarskap? Vad lär de ut enligt kursens beskrivning?

Valpar och ledarskap

När valpen kommer hem är det viktigt att börja ge den goda erfarenheter, genom lekfullhet och roligheter! Du ska vara det bästa som finns i valpens liv! Att erbjuda valpen roliga upplevelser är bra både för dig och valpen. Är du rolig kommer valpen att välja dig – och det är ju det du vill eller hur? Om du får träna på ditt ledarskap kommer du förmodligen inte vara den roligaste utan den som valpen lyder….känns mindre roligt, kan jag tro! I alla fall hoppas jag det!

De valpkurser ….

…..jag erbjuder är grundade i lek, att ha roligt, lära sig att lära, ha goda förutsättningar att inte utveckla rädslor, bli trygg i omgivningen, veta hur man hanterar miljö och andra hundar!

Relation och samarbete är andra viktiga saker att lägga goda grunder inför. Du och jag, valpen, helt enkelt!

Så, tänk efter, fråga och ta medvetet beslut när du väljer var du går valpkurs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *